ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ παλιές και νέες

Σχ.Ετος 67-68 . Τάξη Ε. Εδώ ο δάσκαλος είναι ο κ. Λιάσκος, διευθυντής του σχολείου. Εξαιρετικός άνθρωπος. Μαθητές 58(!!) καο όλοι γύρω στα 11 . Εγώ στην πάνω-πάνω γραμμή.

Σχ.Ετος 66-67 . Τάξη Δ.
Μαθητές ανά τμήμα 54(!!!). Όλοι οι μαθητές είναι γύρω στα 10 . Η δασκάλα είναι η κυρία Ελένη - Τα σχεδόν σαρανταπέντε χρόνια που έχουν περάσει, είναι απαγορευτικά για να έχει μείνει στη μνήμη και το επίθετο. Πάντως την θυμάμαι σαν ένα εξαιρετικά καλό άνθρωπο. Από τους μαθητές τώρα, τι έχουμε;
Στην πάνω γραμμή και από αριστερά: Φαρμακίδης, Ανδρέας Ζαχιώτης, Θεοδώρου(;), Μούκας Βαγγέλης, Χατζάρας(;), Αυγουστίδης Γιάννης, Αντζούς Γιάννης και από τους επόμενους, εκτός από τον γράφοντα, προτελευταίος ο Βασιλειάδης.
Στην επόμενες γραμμές τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Θυμάμαι ακόμη λιγότερους.
Στην δεύτερη γραμμή από πάνω και από αριστερά : Δεύτερος, ο Παγουλάτος, τέταρτος από το τέλος ο Χρήστος και τελευταίος ο Θέμης(;)
Στην επόμενη γραμμή: Πέμπτη από το τέλος η Λίτσα η Πετραλείφη, προτελευταία η Δημητρίου και τελευταία η Ιωάννα(;).
Τέλος στην κάτω γραμμή: Έκτη, η Έφη η Κουτρουμπή, όγδοη η Μαρία η Λάσκαρη και ένατη η Βαρβάρα η Κοντού.

Σχ.Ετος 65-66 . Τάξη Γ.
Τον δάσκαλο αυτόν δεν τον θυμάμαι καθόλου. Ίσως να ήταν δάσκαλος άλλης τάξης. Αν πάντως, αυτός ήταν ο δάσκαλος που είχαμε στην τρίτη Τάξη, ήταν ένας παντελώς ΗΛΙΘΙΟΣ, δηλαδή ένας ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ. Από τους μαθητές, εκτός από τους ήδη "γνωστούς" , πρώτη από αριστερά στην δεύτερη γραμμή η Αναλυτή. Το κορίτσι αρκετών αγοριών, φυσικά νοερά. Η αφεντιά μου και πάλι στην πάνω-πάνω γραμμή.

Σχ.Ετος 64-65 . Τάξη B.
Εδώ ο δάσκαλος, είναι ο Δημητράκης. Τώρα αν αυτό ήταν το επίθετο του ή τον έλεγαν Δημήτρη, ομολογώ ότι δεν ξέρω. Πάντως ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και αν ζεί θα είναι γύρω στα ογδόντα. Στην πρώτη τάξη, απ' την οποία δεν υπάρχει φωτογραφία, ο δάσκαλος μας ήταν ο Βασιλάκης, επίσης πολύ καλός και της ίδιας ηλικίας με τον Δημητράκη. Το Βασιλάκης μπορεί και να ήταν επίθετο, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Κάθε χρόνο είχαμε και άλλο δάσκαλο. Τώρα ξέρω γιατί. Ένα σχολείο σε μια υποβαθμισμένη περιοχή, ήταν αναγκαστική άρα και προσωρινή επιλογή για τους περισσότερους δασκάλους και μάλιστα τους νέους. Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, η περιοχή έχει αλλάξει τελείως.